Në të gdhirë të kësaj të diele akrepat e orës do të zhvendosen 60 minuta para. Ky ndryshim do të ndodhë në të gjithë vendet e BE në të njëjtin moment në mënyrë që të kemi dritën e diellit edhe një orë më shumë.

Ndryshimi i orës në Evropë ka nisur në vitin 1974 pas krizës së parë të naftës, pasi në këtë mënyrë u shfrytëzua më shumë drira e diellit si dhe u konsumua më pak energjia elektrike.

Për shkak të ndryshimit të orës ndodh që njerëzit të përjetojnë stres dhe trupit i duhet pak kohë të mësohet me rregullin e ri.

Gjatë stinës së vjeshtës një orë më shumë na lejon të flemë një orë më vonë. Ndryshimi i orës mund të jetë problematik për ata që vuajnë nga pagjumësia./Opinion.al/