Mbrëmjen e sotme i ftuar në emisionin “Open” ishte mjeku Pëllumb Pipero, i cili ka folur rreth Koronavirusit në Shqipëri.

Ai ka treguar më shumë rreth rrugëve të përhapjes së vi. rusit. Pipero ka zbuluar se Koronavirusi nuk transmetohet nga transmetimi i ashensorit por nëse butonat janë prekur nga një person i infe. ktuar, atëherë po. Po ashtu vir. usi nuk merret nga buka.

“Ky vi. rus nuk transmetohet në rrugë gastrointestinale, vir. usi nuk merret nga buka, thjesht duhet të lahen duart vazhdimisht. Deri tani nuk ka prova, edhe mundet por nuk ka prova. Ndonjëherë mjafton dhe një prekje dhe transmetohet. Edhe nëse rri në dhomë më një të infe. ktuar transmetohet. Ka studime që dëshmojnë se COVID-19 qëndron në ajër.

Nga përdorimi i ashensorit nuk transmetohet, por nëse butonat janë prekur nga një person me Coronavirus, edhe mundet. Prandaj them lani duart shpesh. Pas çdo gjëje që prekni lani duart.

Nuk dua të pa nikos. Potencialisht gjithsecili nga ne mund të jetë i infe. ktuar, pavarësisht nëse kanë shenja apo jo. Qytetarët duhet të zbatojnë këshillat, nuk duhet të shohin shifrat. Asnjë nuk duhet që të vijë në spital”, tha Pipero

PUBLICITET