Lajmi i radhes vjen nga Kosova, ku ne komunes e Vitise mbylletr ne karantine i gjithe personeli i ambulances qe ka qene ne kontakt me nje 80 vjecar i kthyer nga Italia i dyshuar me koronavirus.

 

Rasti eshte konfirmuar nga Drejtoresha e Qendres Kryesore te Mjekesise Familjare qe ka shprehur vertetesine e kesaj ngjarje qe ka nisur tek ambulanca e tyre thjesht si grip sezonal por pasi e kane cuar ne Prishtine kane bere mbyllje dhe izolim te stafit.

 

Doktoresha Vjollca Kadolli i ka urdheruar 11 mjeke e infermiere qe te mos dalin nga dhoma deri sa te dalin rezultatet e analizave per koronavirus pasi personi qe kishin vizituar per grip kishte qene ne Itali.

 

Tani jane ende me pritje analizat edhe per 10 paciente te tjere gjate oreve te vona te nates.

 

Nder keta 10 persona eshte nje vajze gjakovare per te cilen ka me shume dyshime per infektimin me koronavirus edhe pse simptomat e saj nuk jane serioze megjithese pritet rezultati zyrtar.

 

Kontrollet per koronavirus ne Republiken e Kosoves kane filluar qe ne date 8 shkurt dhe kane testuar 82 paciente te cilet kane dale negativ te gjithe.

 

Shpresojme qe gjendja kudo te zbutet e cdo gje te shkoj drejt permiresimit.

PUBLICITET