Largimi i tij kohe me pare nga Shqiperia shkaktoi shume buje ne media dhe ne opinionin publik sepse ishte shume e papritur gjithcka qe ndodhi.

Shpëtim Saraçi ishte ndër kompozitorët e parë shqiptarë më me zë që arriti të sillte një emancipim në muzikën e pas viteve ’90 dhe la pas një karriere të gjatë e të suksesshme, kur vendosi të largohej nga Shqipëria.

Ja fjalet e tij:

“Di që edhe pse punova me shpirt e pasion për rreth 30 vite në Shqipëri, prapë se prapë përfundova duke mbrojtur të drejtën time nëpër gjyqe”, – është shprehur Saraçi pas largimit të tij. Por ai ka thënë se nuk mund të mos respektojë vendin e tij dhe shqiptarët dhe ndoshta kjo ka qenë një ndër arsyet që e ka shtyrë për t’u rikthyer pas 8 muajsh në Shqipëri.

Kompozitori i shquar shqiptar është fotografuar një herë në rrugët e Tiranës përkrah kompozitorit dhe dirigjentit të njohur, Alfred Kaçinari.

Dikur Saraçi dhe Kaçinari kanë punuar së bashku në RTSH, por pas shkrirjes së departamentit rrugët e tyre u ndanë. Tashmë nuk dihet nëse ky rikthim i Saraçit dhe takimi me Kaçinarin ishtë thjesht një takim mes miqsh apo një bashkëpunim i ri, prandaj na duhet të shohim se çfarë do të ndodhë më tej me kompozitorin shqiptar.

PUBLICITET