Kete te marte ne vendin tone zhvilloi per here te pare vizite ne postin e kryeministrit te dekretuar te Kosoves Albin Kurti. Ne kete vizite te pare Kurti u prit me nje ceremoni zyrtare nga Kryeministri Edi Rama te cilet sebashku zhvilluan edhe nje takim te perbashket koke me koke dhe me pas dolen ne nje konference te perbashekt per shtyp.

Rama fillimisht falenderoi dhe uroi Kryeministrin e Kosoves per viziten nderkohe me tej beri me dije se mbledhja e rradhes e dy qeverive do te mbahet ne qytetin e Shkodres ashtu sic edhe eshte vendosur me heret ne mbledhjen e pare te mbajtur ne Peje.

Albin Kurti ne fjalen e tij tha se synimi eshte qe realizohen te gjitha marreveshjet qe jane bere deri me tani e nuk jane permubushur e njekohesisht pse jo te mos ndertohet edhe nje komision ndershteteror ne te miren e dy vendeve me qellim bashkepumimin me te ngushte ne vijim.