Turqia po kalon një dhimbje të madhe pas tërmetit që e go diti. Raportohet se në këtë vend gjatë lëkundjeve të forta sizmike një grua solli në jetë foshnjen e saj.

Me dije bëhet se foshnja ka lindur në një klinikë private në provincën Malatya. Mjekët tregojnë se ndërtesa e klinikës dridhej nga lëkundjet e forta të tërmetit.

Po ashtu e ditur bëhet se gjinekologia dhe mamitë ruajtën qetësinë. Nëna dhe foshnja gëzojnë shëndet të plotë.

Një nga mamitë ka thënë:
Unë nuk mund të lija nënën dhe foshnjën, pavarësisht tërmetit.’’
Kurse gjinekologia ka thënë:

Më duhej të qëndroja e qetë dhe të mos kisha pa nik për garantuar shëndetin e nënës, fëmijës dhe stafit.’’