Nga të gjitha rreziqet e mundshme në oqean është një gjë që ne nuk flasim aq shumë për të: valët katrore.

Ky fenomen natyror quhet “det i kryqëzuar” dhe ndërkohë që është mahnitëse për të parë atë mund të jetë jashtëzakonisht e rrezikshme për këdo që është kapur në të, duke përfshirë anije, surfista dhe veçanërisht notarë.

Ky fenomen i bukur i oqeanit ndodh kur valët përplasen nga kënde të ndryshme dhe formojnë sheshe në ujë. Imazhi i mësipërm është nga Île de Ré, një ishull në brigjet perëndimore të Francës, ku “deti kryq” është një dukuri e zakonshme.