Nga Ilir Metaj.

Ju emigrante te dashur, qe edhe ato pak dite qe rrini per pushime ne Shqiperi, i flisni njeri-tjetrit ne greqisht apo italisht, pse d. reqin vini?!

Nuk besoj se u sjell dashuria apo malli per vendin e njerezit. Nuk keni mall per vendin: persa keni turp per origjinen! Nuk keni mall per njerezit: persa u neverisni gjuhen !

Per fat te keq, ju vini vetem te shfryni frustrimin qe u ka deformuar karakterin! Dhe zgjidhni ta shfryni, mbi vendin tuaj, njerezit tuaj, gjuhen tuaj!

Shfryni neveri! Por nuk u japim neveri. Ajo qe mund t’u japim eshte vetem keqardhje. Per te gjithe ne, keto ishin fjalet e Ilir Metaj i cili mesa duket nuk e ka permbajt dot veten