Vetëm pak njerëz dinë për të gjitha cilësitë e tij shëruese. Kjo kokërr e imët është e pasur me fitosterolime – substanca të cilat pastrojnë enët e gja. kut dhe pengojnë që kolesterina të absorbohet në trup.

Tërshëra mund të konsumohet në formë qulli, mirëpo mënyra shumë më e thjeshtë është ta zieni si çaj.

Ky çaj është i shkëlqyeshëm për forcimin e shëndetit të zemrës dhe të enëve të gja. kut.

Tërshëra gëzon famën e mjetit të fuqishëm dhe shpëtimtares për forcimin e sistemit nervor.

U rekomandohet të gjithë atyre të cilët vuajnë nga pagjumësia, lodhja fizike, ank. thi dhe depr. esioni.

Mjekët popullorë madje ua rekomandojnë personave me sëm. undje nga skleroza multiple. Rregullon punën e lukthit, andaj u rekomandohet të gjithë personave të cilët kanë organe të ndjeshme të tretjes.

Gjithashtu, ka cilësi të cilat u përshtaten të sëmu. rëve nga ka. nc. eri i zorrës së trashë. Posaçërisht bën mirë në zvogëlimin e pasojave të padëshiruara të cilat mund të shfaqen gjatë radioterapisë dhe kimi. oterapisë.

Mikroele. mentet dhe flavonoidet me të cilat janë të pasura forcojnë sistemin e imunitetit dhe përmirësojnë pasqyrën e gja. kut.

Është vërejtur që përdorimi i përditshëm i tërshërës në ushqim i kontribuon shtimit të masës muskulore.

Të gjithë ata të cilët vuajnë nga niveli i rritur i kolesterolit në gj. ak dhe i tensionit të gja. kut do të duhej ta përfshinin këtë çaj në ushqimin e tyre.

Këto nuk janë të gjitha cilësitë pozitive. Çaji i tërshërës u rekomandohet të gjithë atyre që vuajnë nga ekzema, kanë lëkurë të ndjeshme apo ndiejnë kruarje intensive.

Përgatitja:

5 lugë tërshërë njomni në një litër ujë të ftohtë dhe nxeheni ngadalë derisa të vlojë. Lëreni të vlojë 5 minuta dhe pastaj të ftohet.

Sipas dëshirës ëmbëlsojeni me pak mjaltë dhe konsumoni gjatë ditës në vend të ujit