Sapo të lindë një foshnje gjëja e parë që bëjmë është të ja vëjmë emrin. Por, këtu prindërit kanë çdo herë dilema.

 

A duhet të jetë i huaj apo shqiptar ky emër? I lidhur më traditën, apo më faktin që jemi qytetarë të botës?

 

Një emër që të ngjall gjyshërit dhe stërgjyshërit, apo një emër modern?

 

Por ajo çka na bën më shumë kurreshtarë është se si kanë ndryshuar emrat e shqiptarëve që nga shekulli i parë?

Cilët janë emrat më të pëlqyer për djem dhe vajza dhe pse shqiptarët ndryshojnë emrin?