Arbana Osmani ka pasur një sukses të paimagjinueshëm këtë herë në Panairin e librit. Standa e saj arriti deri në pikën që ruhej nga badigardë, falë reklamës inteligjente në instagram, dhe dhuratave që vetë moderatorja shpërndau bashkë me librin në Pallatin e Konkreseve.

Por suksesi i librit të gatimeve “Receta për 5 minuta” nuk ka ngjallur , me sa duket vetëm xhelozinë e autorëve seriozë si Fevziu, Zogaj, Bejtja, Besnik Mustafai që u nderua me çmimin e parë, por edhe ata të shefit të kuzhinës, Renato Mekolli.

Këtij të fundit i shkoi në stenden ku promovonte librin kamera e “ThumbON”, emisionit të Fatmës dhe Aulonëës tek Ora Nevs. Gazetari madje e ka provokuar Renatonme qëllim ngatërrimin e librave me autorët. “Si po të ecën libri “Receta për 5 minuta”- e pyet gazetari ndërkohë që Renato ia kthen: “Receta për 5 minuta? Nuk ka libër që të bëhen receta për 5 minuta. Unë 30 minuta dua të futem në kuzhinë”- ia kthen shefi gazetarit.

Shpotia është e qartë. librat me receta për 5 minuta janë për shtëpiaket, kurse libri i një shefi të madh është tjetër gjë.