Sipas parashikimeve të sinoptikanëve, ky dimer pritet te jete me i ftohte nga vitet e tjera.
Kontinenti Europian pritet te mbizotërohet nga moti i ftohte i cili pritet të zbresë deri ne ballkan.

 

Meteorologu i njohur Jason Nichols thotë se
“Gjatë këtij dimri pritet të ketë stuhi, por ato nuk pritet të jenë aq të theksuara sa vitin e kaluar,”

 

Sipas meteorologëve të AccuWeather, stuhitë e shpeshta nuk priten të përfshijnë detin Adriatik.

 

Gjithmonë sipas parashikimeve ky vit pritet të jete i mbushur me dëbore dhe reshje te dendura shiu në te gjithe rajonin e Ballkanit.