Lakra turshi është në të vërtetë lakër fermentuar dhe si çdo ushqim tjetër fermentuar, lakër turshi ka përfitime të mrekullueshme shëndetësore.

Njëri prej tyre është se mund të mbetet i freskët për një periudhë më të gjatë kohore. Këtu janë shumë përfitime shëndetësore për shkak të së cilës lakra është ar.m.a juaj sekrete kundër shumë gjërave!

Përfitimet shëndetësore të lakra turshi:

-Përmirëson tretjen:

Lakra turshi ofron një sasi të mirë të fibrave, e cila është shumë e rëndësishme për shëndetin e sistemit tonë të tretjes sepse parandalon kapsllëkun, përmirëson funksionin e zorrëve dhe parandalon dhi.mb.jet dhe fryrjet. Gjithashtu ndihmon ne çaktivizimin e sëm.undj.eve të rënda të tilla si kanceri zorrës së trashë dhe stomaku.

-Përmirëson nivelet e energjisë:

Përmbajtja e lartë e hekurit e bën këtë ushqim të dobishëm në rritjen e energjisë, rritjen e qarkullimit dhe metabolizmit etj. Gjithashtu parandalon aneminë dhe lufton kundër dhi.mb.jeve të kokës dhe lodhjes.

-Firmon sistemin imunitar:

Lakra turshi është e pasur me vitaminë C, një nga nxitësit më të mëdhenj të sistemit imunitar. Nivelet e larta të vitaminës C ndihmojnë në rigjenerimin e qelizave, prodhimin e qelizave të bardha të gja.k.ut dhe kolagjenit, i cili është një komponent i rëndësishëm për çdo organ vital.

– Forcon kockat:

Ky ushqim është gjithashtu i pasur me vitaminë K, e cila forcon ko.ck.at duke ndihmuar në prodhimin e proteinave që rregullon mineralizimin e ko.ck.ave, si dhe ne parandalimin e osteoporozës.

– Redukton inflamacionin:

Lakra turshi është e bollshme në antioksidantë, të cilët njihen si agjentë anti-inflamatorë.

-Parandalon kancerin:

Ekzistojnë studime të shumta që pohojnë se lakër turshi përmban disa antioksidantë shumë të fuqishëm të cilët janë në gjendje të shkatërrojnë radikalët e lirë, një faktor vendimtar për zhvillimin e qelizave të kancerit.

-Përmirëson shëndetin e zemrës:

Përqendrimi i lartë i fibrave e bën lakër turshi jashtëzakonisht të dobishme për shëndetin e zem.rës sonë. Fibrat parandalojnë efektin negativ të kolesterolit në arteriet tona.

-Përmirëson shikimin dhe shëndetin e lëkurës:

Lakra turshi është e bollshme në vitaminë A. Kjo ju ndihmon të ulni degradimin dhe zhvillimin e kataraktave. Vitamina A gjithashtu redukton skuqjen dhe rrudhat