Vite me pare VIS Albania, (Vullnetarizmi Ndërkombëtar për Zhvillimin), ju drejtua me një shkrese zyrtare Bashkisë Koplik ne Malësinë e Madhe duke i kërkuar informacion për një vend “sekret” që ndodhet po në ketë zone.

Nder te tjera i kërkohej informacion për një vend “magjik” që sot quhet “Syri i Sheganit”. Çuditërisht VIS Albania merr një përgjigje qe nuk kemi informacion. Sot ky vend po promovohet shume nga Administrata e Zonave të Mbrojtura, Ministria e Turizmit dhe Mjedisit, si dhe në rrjetet sociale. Kjo fale “zbulimit” të vonuar të këtij vendi “magjik”.

VIS Albania ka organizuar shpesh here aktivitete ne ketë zone për qellim promovimin e vlerave turistike ne Malësinë e madhe në një projekt që zgjat rreth një vit 2019-2020.

Grupi rinor i Malësisë së Madhe (Slow Food Youth Network – SFYN Malesi e Madhe), nxitur dhe mbështetur nga VIS Albania, është angazhuar disa here në një fushate pastrimi tek “Syri i Sheganit”, sot ky vend është dhe një monument i mbrojtur i natyrës në Malësi të Madhe.

 

Duke marr shkas nga fotot e publikuara në shkoder.info, Ministria e Turizmit dhe Mjedisit sot promovon ketë vend dhe bën thirrje të gjithë shqiptareve ta vizitojnë atë.

E nuk na mbetet gjë tjetër përveçse të themi qe ky vend është ndër më të veçantët në veriut te Shqipërie.

 

 

 

 

Foto Terenc Pepa
Foto Terenc Pepa

 

Foto Terenc Pepa

 

Foto Terenc Pepa

 

Foto Terenc Pepa