Ata po ktheheshin në shtëpi pas një mbrëmje të kaluar së bashku kur, gjatë udhëtimit, i riu që drejtonte do të kishte humbur kontrollin e makinës.

 

Makina u rrëzua së pari kundër murit të rrugës dhe më pas kundër një makine tjetër që vinte nga drejtimi i kundërt. Në aksidentin, që ndodhi afër Cosenza, të katër djemtë vdiqën. Perplasja ishte vde kjeprurës për ta. Katër shokët në makinë ishin të gjithë shumë të rinj, njëri prej tyre ishte akoma i mitur. Të gjithë banuan në qytetin e Cosenza.

 

Federico Lentini

Ai do të mbushte moshën 18 vjecare më 19 tetor dhe është viktima më e re. Ai ndoqi shkollën e mesme.

 

Enrico Fermi

Ishte shumë i dhënë pas futbollit, aq sa disa vite më parë kishte marrë edhe një foto me Messin. Ai e donte shumë të shkonte në stadium: ai gjithashtu pati mundësinë të shkonte personalisht në San Siro për të marrë pjesë në një nga shumë derbitë.

 

Alessandro AlgieriAlessandro

Ishte 18 vjeç dhe po ndiqte edhe shkollën e Federico. Pasioni i tij më i madh ishte vallja, siç dëshmohet nga pjesëmarrja e tij në garat e shumta ndërkombëtare, e fundit në Belgjikë dhe Hungari. Partneri me të cilin kërceu në çifte, Alessia, komenton për zhdukjen e djalit: “Më ke lënë një boshllëk të pakapshëm, pusho në paqe Angelo Mio!”.

 

Mario Chiappetta

Edhe Mario i ri kishte një pasion për futbollin dhe një nga lojtarët e tij të preferuar ishte Cristiano Ronaldo. Një djalë që e donte të kalonte kohën me miqtë, siç dëshmohet nga të postimet e shumta në profilet e tij sociale.

 

Paolo Iantorno

Po ashtu një tetëmbëdhjetë vjeç, ai u regjistrua në të njëjtën shkollë të mesme shkencore. Një tifoz futbolli, ai ishte pjesë e një skuadre dhe shpesh shkonte në stadiumin e qytetit të tij, sidomos gjatë derbit me Catanzaro.