Enver Hoxha eshte cilesuar si nje prej dikt atoreve me te eger te te gjitha koherave. Gjate sundimit te tij te eger ne vendin tone u vr ane me mijera njerez te pafajshem vetem sepse shikoheshin si armiq. Se fundmi ne rrjet po qarkullojne se cili ka qene sekreti me i madh i ish dikt atorit Enver Hoxha. Sekreti i Hoxhes lidhet pikerisht me nje nga motrat e mbretit Ahmet Zogu. Thuhet se ish dikt atori ka pasur nje lidhje me princesha Mexhide. Hoxha arriti ta joshte ate dhe ajo u be e dashura e tij.

Po ashtu mesohet se ne kohen qe Hoxha ishte mesues ne Liceun e Korçes, mes tyre pati nje leterkembim te dendur. Edhe mbreti Zog ishte dakord qe motra e tij te martohej me Enver Hoxhen. Kishte gjasa te medha qe martesa midis tyre te shpallej pranveren e vitit 1939, por kjo gje nuk ndodhi per shkak te problemeve qe mbreti Zog pati ne ate periudhe.

Ne kohen qe mbreti Zog me familjen e tij u larguan nga vendi drejt Greqise duke kaluar nga Korça, princesha Mexhide i kerkoi Hoxhes qe te vinte me te ne mergim. Ajo i premtoi atij se ata do te ktheheshin shume shpejt ne Shqiperi dhe Hoxha pranoi.

Te dhenat tregojne se ish dik tatori shkoi me familjen mbreterore deri ne kufirin greko turk, por kur ai pa se ata nuk po shkonin ne Selanik ku do t’ i merrte nje anije britanike qe do t’ i çonte ne Londer, siç ishte thene u kthye.

Hoxha e kishte kuptuar se fuqite e medha e kishin braktisur mbretin Zog, keshtu ai u kthye ne Shqiperi duke marre me vete disa para qe ia mori motres se mbretit.

Thuhet se Enver Hoxha dhe Princesha Maxhide nuk u takuam me kurre, por frika se mos letrat qe ai i kishte derguar asaj do te zbuloheshin, e torturoi deri diten qe ajo vdiq.

Ndersa vitet e fundit te jetes, Hoxha madje urdheronte qe te dergoheshin lule tek varri i Mexhidese. Te gjithe mendonin se behej fjale per ndonje kusherire te tijen nga Gjirokastra.

PUBLICITET