Të forta dhe të pavarura, gratë mund të bëhen shumë të brishta kur bëhet fjalë aktin se ksual.

Ky gjest, aq i bukur dhe i natyrshëm, në fakt shpesh shoqërohet me kaq shumë frikë. Gratë, shumë më tepër se burrat, shpesh e përjetojnë takimin me partnerin e tyre nën çarçafë, si një provë për të kapërcyer dhe ndjehen të gjykuara në shumë aspekte. Këto janë ndonjëherë frikëra iracionale, herë të tjera bazuar në përvoja të gabuara ose presione që shpesh vuajmë për shkak të shoqërisë moderne. Në çdo rast është e rëndësishme të mësoni t’i njihni ato dhe t’i neutralizoni në mënyrë që të jetoni se ksi lirshëm dhe spontanisht, siç duhet të jetë gjithmonë.

Frika e parë, e ndarë nga shumë gra, është frika e të qenit lak uriq. Ka nga ato që fikin dritën, ato që fshihen nën çarçafë dhe ato që përpiqen të qëndrojnë të veshura sa më shumë. Një puçërr, disa rrotullime ose një aluzion mbi celulitin shpesh bëhen arsye për obsesion dhe na bëjnë të ndihemi thellësisht të papërsosura. Kjo krijon ankth në lidhje me takimin se ksual që kërcënon të prishë gjithçka.

Si ta kapërceni këtë frikë? Para së gjithash të mësuarit të na pranojnë, duke dashur madje edhe defektet tona më të vogla dhe duke u përqendruar në aspekte të tjera të rëndësishme. Trupi ynë, ajo që ne kaq shumë e kritikojmë dhe e urrejmë, në të vërtetë vlerësohet nga personi tjetër. Përqendrohuni në reagimin që provokon tek partneri dhe në dëshirën që ngjall, vetëm në këtë mënyrë do të ndiheni më të fortë dhe më të sigurt.

Një tjetër frikë shumë e zakonshme është ajo e mos arritjes së org azmës. Ndërsa për meshkujt kënaqësia është më “mekanike” tek gratë ajo është më e lidhur me ndjenjat dhe mendimet. Kjo do të thotë që nëse nuk ndihemi të qetë me personin tjetër, arritja e kulmit do të jetë shumë më e vështirë. Nuk është për t’u habitur, kjo frikë shfaqet mbi të gjitha kur intimiteti me një person zbulohet për herë të parë.

Çfarë të bëjmë? Lënia e vetvetes të lirë është hapi i parë për të zbuluar kënaqësinë dhe për të jetuar në mënyrë paqësore marrëdhëniet se ksuale pa ndonjë ankth për performancën. Para se të takoni të dashurin tuaj, përgatituni me kujdes, duke e trullosur imagjinatën tuaj disa orë më parë, duke imagjinuar se çfarë do të ndodhë dhe të zgjidhni një vend që do t’ju bëjë të ndiheni të sigurt dhe të qetë/revistaclass.