Zëvendësministri i Turizmit dhe Kulturës i Turqisë, Haluk Dursun, mbeti i vde kur pas një aksi denti automobilistik të hënën pasdite në provincën Van. Ahmet Haluk Dursun ishte në provincën Moss për të marrë pjesë në ngjarjet që shënuan përvjetorin e Bet ejës së Madzikert (1071) midis Seljukëve dhe Perandorisë Bizantine. Ai më pas vizitoi një sit historik në provincën Beatles.

 

Pasi u largua nga Beatles, automjeti ku po udhëtonte kishte dalë nga rruga në një zonë të Van fqinj, duke i marrë jet ën zv.ministrit dhe plag osur tre të tjerë, për të cilët nuk ka ende detaje.

 

TRT nuk specifikoi shkaqet e aks identit, por raportoi se shoferi i mjetit kishte humbur kontrollin, duke përfunduar në një pellg.

 

Dursun ishte 62 vjeç, sipas uebfaqes së tij personale. Ai ishte emëruar zëvendësministër i Kulturës dhe Turizmit në korrik 2018.

 

Presidenti turk, Rexhep Tajip Erdogan, shprehu ngush ëllimet e tij në Twitter. “Unë u trish tova thellë kur dëgjova për vde kjen e Ahmet Haluk Dursun, Nënsekretarit të Kulturës dhe Turizmit. Allahu e bekoftë për shërbimet e tij unike dhe kontributin për vendin tonë”, tha presidenti turk.