Kalaja Rozafa në qytetin e Shkodrës edhe këtë vit ka tërhequr vëmendjen e shumë turistëve nga e gjithë bota. Historia e saj unike dhe pamja që ofron kanë bërë jehonë në botë. Këtë gjë e pranojnë turistët ee shumtë të cilët tregojnë se ky vend shtë më I bukr nga çfarë kishin menduar.

‘Me pelqen ky vend. eshte shume i bukur, me pelqen historia pasi nuk kam degjuar me parë për te. kam ardhur ketu me familjen dhe po e shijoj shume.’

‘Ne sapo kemi mberritur ne Shkoder dhe gjeja e parë që bëmë është të vizitonim kalane. ka një histori dhe pamje fantastike. Kemi ardhur nga Hong Kongu. Me ete rast u bëj thirrje edhe qytetarëve shqiptare që të na vizitojne edhe ne në hong kong pasi eshte shumë bukur.

Numri i vizitorëve është gjithnjë në rritje në këtë atraksion turistik i cili përveç bukurive mban dhe misterin e historisë së Rozafës.