Ju tashmë i dini shumë gjëra për trupin tuaj – në fund të fund ju jetoni më të.

Por janë shumë fakte që ju kurrë nuk i keni menduar apo edhe nuk i keni mësuar më parë.

Këtu gjeni disa që do ia çmendin trurin, raporton “Cosmopolitan”.

Gjoksi juaj i majtë është më i madh sesa i djathti

 

Mendoni “vajzat e juaja” si motra jo binjake. Shumë studime kanë treguar se gjoksi i femrave nuk i njëjtë dhe se e majta është gjithmonë më e madhe.

Muskujt e femrave janë më të fortë se të meshkujve

 

Meshkujt mund të jenë më të fortë fizikisht, por muskujt e grave nuk lodhen aq shpejt se ato tëburrave: muskujt e grave janë ndërtuar natyrshëm për qëndrueshmëri në goditje- tregojnë studimet.

Ju keni insekte (të shëndetshme) në vaginën tuaj

 

Përderisa të gjithë flasin për mikrobet në zorrët tuaj dhe se si këto bakterie mund të ndikojnë në të gjithë trupin tuaj, mirëpo mesa shihet këto mikrobe kanë efekt të mirë në zonën tuaj.

Marrëdhëniet seksuale rritin sistemin tuaj imunitar

Studime të ndryshme kanë treguar se si marrëdhëniet seksuale një apo dy herë ne javë ndihmon që trupi juaj të luftojë me mikrobet në të.

 

Ju humbni më pak gjak sesa mundoni përgjatë ciklit menstrual

Edhe pse duket se jeni duke u përballur me një skenë krimi – shumë gra humbin gjak vetëm 4 lugë gjelle gjatë të gjithë ciklit, kjo duke u bazuar në Institutin Nacional të Shëndetit.

Dhembjet e ciklit menstrual ndikojnë në trurin tuaj

 

Të gjithë e dimë që dhembja e ciklit menstrual është e tmerrshme. Por, kjo nuk ndikon vetëm ne mitrën tuaj. Këto dhembje ndikojnë edhe në trurin tuaj, duke mos ju lejuar të koncentroheni në punë dhe në gjëra tjera.