Ngjarja e tmerrshme kishte ndodhur si pasojë e bartjes së virusit nga qeni i saj, përkatësisht pasi që qeni ia kishte bartur bakterien duke e lëpirë pronaren, Trainer, shkruan Daily Mail.

Trainer nga Ohajo, e cila me profesion ishte stiliste e flokëve kishte qenë me bashkëshortin e saj në pushime në Karaibe ku pas kthimit të tyre gjendja e saj u përkeqësua shumë shpejtë dhe ajo kishte sepse

Pas analizave të ndryshme doktorët konstatuan se Trainer vuan nga capnocytophaga, bakterie që jeton në pështymën e qenve.

Përgjatë 80 ditëve ajo iu nënshtrua 8 operimeve dhe kaloi për 10 ditë në koma me ç’rast mjekët u detyruan që t’ia amputojnë asaj duartë dhe këmbët për t’ia shpëtuar jetën.