Lajmi bëhet i ditur na Qendra e Parandalimit të Sëmundjeve Infektive në Athinë.

Dy vi.ktimat ishin mbi 80 vjeç. Ky është viti i tretë që ky virus shkakton të vde.kur në Greqi.

Vi.rusi i Nilit Perëndimor përhapet nëpërmjet pickimit të mushkonjave të infektuara.

Zonat ku janë regjistruar rastet me këtë virus janë prefekturat e Pierisë, Katerinës dhe Pelles pranë Selanikut , Ksanthit ,Kavalës, Larises si dhe Atikës Lindore, raporton tch.

Sipas specialistëve, parashikimi është që numri i rasteve te te prekurve gjatë sezonit të verës te rritet, ndaj edhe ata këshillojne qytetarët të marrin masat e duhura.