Ilir Meta ka dalë mëngjesin e sotëm në një konferencë të jashtëzakonshme ku theksoi se zgjedhjet e 30 qershorit kanë rënë dhe ato janë thjeshtë imagjinare. Nisur nga kjo gazetarët e kanë pyetur presidentin nëse ka një plan B pasi mazhoranca ka në plan të shkojë në zgjedhje më 30 qershor.

“Unë mbetem durimplotë pavarësisht se jam shpërdoruar më shumë se dy javë që kur unë e hapa këtë dritare për dialog dhe reflektim për të dy palët. Do të vazhdoj të jem i qetë dhe i duruar, por duhet ta keni të qartë që presidenti nuk ndërhyn për të penguar zgjedhjet partiake.

Kush dëshiron të zhvillojë zgjedhje partiake mund ta bëj, por nuk unë ndërhyj në punët e brendshme të partive. Kush vazhdon në rrugën e paligjshmërisë do të përballet me ligjin dhe askush nuk do t’i justifikojë më.”, u përgjigj Meta. Por kjo datë ka rënë nuk ekziston më ligjërisht, pasi vetëm presidenti e cakton datën e zgjedhjeve.

Ketu ky handikapat padashje deklaron ‘E cakton” dhe Kushtetuta nuk ka asnjë rrjesht… që e pezullon sipas qejfit.

Ndërsa vlefshmërin e vendimeve për zgjedhjet Kushtetuta i’a ka kaluar Kolegjit Zgjedhor, ndaj ky klloun duhet të lexoi ndonjë rrjesht edhe si papagall