Cila është mosha më e mirë për të pasur fëmijë? Natyrisht ka një numër faktorësh që ndikojnë në vendimin e çifteve në mbarë botën: çështjet ekonomike, zgjedhjet e jetesës ose thjesht mundësia apo pamundësia e të pasurit të një partneri.

Por, duke u përpjekur të imagjinoni një botë ku dikush mund të ketë një fëmijë në çdo kohë, mund të quhet mosha e duhur për t’u përfytyruar. Për vite me radhë mendohej se ishte grupi që shkonte nga 20 në 27 vjeç, por një studim i kohëve të fundit e ka hedhur poshtë këtë besim.

Në fakt, sipas Dr. John Miroëski, mosha ideale për të pasur një fëmijë për një grua është 34 vjeç. Kjo është për shkak se pas moshës 30 vjeç, gratë zakonisht kanë marrëdhënie më serioze me partnerët e tyre, kanë një burim të qëndrueshëm të të ardhurave dhe përvojën e nevojshme të jetës.

Duhet të theksohet, megjithatë, se pas moshës 35 vjeç, studiuesit këshillojnë që të mos kenë fëmijë, pasi rreziku i ndërlikimeve dhe zhvillimi i sëmundjeve kronike është shumë më i lartë.