Trajtimi është i thjeshtë: Përzieni një lugë çaji sode buke me një gotë ujë (rreth 2 lugë) ose çaj kamomil. Lagni dy topa pambuku në përzierje dhe pastaj vendosni ato nën sytë tuaj. Masazhoni zonat e fryrë rreth syve tuaj me pambukun për rreth dy minuta dhe pastaj lëreni të ulet në sytë tuaj për rreth 10 deri në 15 minuta. Pastrojeni përzierjen e fytyrës me ujë të freskët dhe hidratoni me kremin tuaj të preferuar, sipas Daily Health Post.

Nëse shpesh zgjoheni me sytë e fryrë, kontrolloni nëse ndonjë nga këta faktorë të përbashkët po shkaktojnë këtë fryrje:

– Alergji

– Lodhja

– Ekspozimi i diellit

– Dehidratim

Pirja më shumë ujë, veshja e diellit dhe marrja e gjumit të mjaftueshëm mund të ndihmojë në parandalimin e ënjtjes, sipas Daily Health Post.