mund të jenë të shëmtuar dhe të çojnë në infeksione të dhimbshme. Çfarë duhet të bëjnë njerëzit për këto probleme?

Për fat të mirë, ekzistojnë mjetet në shtëpi për të lehtësuar të dyja çështjet pa përdorur ilaçe. Ndonjëherë është po aq e thjeshtë sa të rregullosh dietën tënde ose të bësh disa ndryshime të vogla në stilin tënd të jetesës:

Rrisni marrjes e magnezit për të ndihmuar gjumin: Studimet kanë treguar se edhe një mangësi e vogël në magnez mund të parandalojë thonjtë e dobët. ËebMD rekomandon që të përpiqeni të merrni më shumë magnez nga ushqimi juaj; burime të mira janë zarzavate me gjethe, gruri, fara kungulli dhe bajame. Ju gjithashtu mund të merrni shtesat e magnezit, por së pari duhet të konsultoheni me mjekun tuaj.

Fusni thonjtë në uthull molle: Ky është një ilaç i zakonshëm në shtëpi. Uthulla është e mbushur me ushqyes si kalciumi, hekuri dhe kaliumi, sipas Home Hedy Hacks. Miksoni pjesët e barabarta të uthullës së mollës dhe ujit, dhe pastaj fusni thonjtë në të. Mundohuni ta bëni atë për disa minuta çdo ditë.

Bëni masazh thonjve me vajin e pemës së çajit: Nëse mendoni se thonjtë tuaj mund të jenë të brishtë për shkak të një infeksioni, pema e çajit është një antiseptik i fuqishëm, sipas Top 10 Home Remedies. Përdoreni vajin e pastër ose përzieni atë me vajin e ullirit ose vajin e Vitamina dhe masazhoni në thonjtë tuaj.