Gjatë mbrëmjes së premtes, emisioni ‘Shqiptarët për Shqiptarët’ ka trasmetuar videon e Alkidit, i cili vuan nga skoliza e avancuar dhe iu nënshtrua operacionit në Tiranë gjatë javës që lamë pas pasi paratë u mblodhën nga shqiptarët.

Alkidi kishte probleme edhe në zemër dhe nuk mund të ecte dot. Sëmundja i kishte nisur në moshën 8 vjeçare. Imami Elvis Naçi u shpreh se vendimin për të hyrë në sallën e operacionit ishte vetëm në dorën e Alkidit. Djali me guxim dhe kurajo tha: ‘Po!’.

Para operacionit, Alkidi tha se ndihej shumë i lumtur që më në fund e arriti këtë ditë.

Nuk ka duruar gjatë dhe e ëma e Alkidit humbi ndjenjat ndërkohë që djali doli nga salla e operacionit. Lajmin e mirë e ka dhënë mjeku turk i cili u tha prindërve se operacioni i djalit shkoi shumë mirë dhe se tani koha është për të marrë veten.
Kjo ka bërë moderatoren Ola Bruko e të përlotet dhe sapo ka përfunduar video, ajo është emocionuar pa masë.