Personat që konsumojnë një gjysmë gote verë në ditë kanë rrezikshmëri më të ulët ndaj depresionit, ky është rezultati një studimi të bërë në Suedi.

Në këtë studim janë përfshirë 5,000 persona të cilët janë studiuar gjatë një periudhe 12-vjeçare, për të parë se si alko.oli ndikon në gjendjen e tyre mendore.

Sipas studimit njerëzit janë më të lumtur kur konsumojnë 14 njësi alko.oli në javë, ose ekuivalentia e 10 shisheve birrë dhe pak më pak se 10 gota verë.

Ata që zgjedhin të mos pinë përfundojnë me 70% rrezikshmëri më të lartë ndaj depresionit./