HANDOUT - 15.04.2019, Nordrhein-Westfalen, Köln: Das Handout der Kliniken Köln zeigt (l-r) Vater Alexander, die erstgeborene Liana, die jüngere Leonie und die Mutter Oxana kurz nach der Geburt der zweitgeborenen Tochter Leonie. Mit 97 Tagen Zeitunterschied sind zwei Zwillinge in Köln zur Welt gekommen. Solch eine «zweizeitige Zwillingsgeburt» sei weltweit sehr selten, teilte das Krankenhaus Köln-Holweide am 15.04.2019 mit. Foto: Sigrid Krebs/Kliniken Köln/dpa +++ dpa-Bildfunk +++

Ato janë binjake, por Liana, si rrallë ndonjë herë, është tre muaj më e madhe se motra e saj Leonie. Veç kësaj, dy motrat kanë ardhur në jetë në vite të ndryshme.

Nëna e vajzave u shtrua në spital në nëntor për lindje të parakohshme.

Lindja e Liana-s ishte e paevitueshme. Kur ajo u lind pas vetëm 26 javëve të shtatzënisë peshonte vetëm 900 gramë.

Megjithatë, pas lindjes së fëmijës së parë, qafa e mitrës u mbyll me shpejtësi dhe kontraktimet nënës së tyre u ndërprenë.

Mjekët dolën në përfundimin se shtatzënia me fëmijën tjetër mund të vazhdonte pa probleme. Leonie lindi në shkurt me peshë normale.

Sipas spitalit ku erdhën në jetë vajzat, Köln-Holweide, “lindja e dyfishtë binjake” është shumë e rrallë në të gjithë botën.

Lindja dy herë ishte e mundur vetëm sepse binjaket nuk ishin identike, secila prej tyre ndodhej në placentë të ndarë brenda mitrës. Kështu, pasi Liana erdhi në jetë, motra e saj e vogël ishte ende e sigurt në placentën e saj.

Sipas mjekëve, të dyja vajzat janë të shëndetshme dhe po zhvillohen mirë.