Basketbollisti Andrea Rovatti mund të cilësohet si i pari që e ka pësuar realisht tejkalimin e masës në rrjete sociale. Në një postim në “Instagram”, 22-vjeçari e quajti kurvë gazetaren dhe opinionisten Selvaggia Lucarelli dhe si pasojë u gjobit dhe u dëbua nga skuadra e basketbollit.

Pavarësisht një postimi të mëvonshëm, ku kërkoi falje dhe shprehu pendimin, klubi i qëndroi besnik vendimit. “Kjo sjellje është në kundërshtim total me vlerat në të cilat bazohet fryma e veprimtarisë së skuadrës tonë brenda dhe jashtë fushës”, ishin disa nga fjalët e deklaratës zyrtare të skuadrës kur bëri përjashtimin e Rovatti-t.

Por kjo masë nuk i mjaftoi Lucarellit. Ajo do ta çojë çështjen në gjykatë për ta shndërruar këtë episod në një mësim për të gjithë ata që nuk janë të përgjegjshëm për gjërat që shkruajnë.