Një model i mirë mund të përmirësojë ndjeshëm vetëvlerësimin e një gruaje dhe ta bëjë më të bukur gjithë ditën e saj.

Megjithatë, takimi me një parukier nuk garanton gjithnjë një rezultat të mirë. Kryesisht sepse çdo stilist ka sekretet e tij dhe ata nuk kanë për qëllim gjithmonë të bëjnë flokët tuaj të duken bukur dhe të shëndetshëm.

Ka disa sekrete që duhet të dini përpara se të shkoni për të prerë flokët tuaj:

-Tregojini parukjerit tuaj jo vetëm modelin që doni por dhe ato që nuk ju pëlqejnë:

Para takimit tuaj të ardhshëm për të prerë flokët, gjeni disa fotot të modeleve që ju pëlqejnë dhe disa variante absolutisht të papranueshme.

Do të ishte mirë nëse mund t’i tregonit saktësisht ato që doni si rezultat përfundimtar.

-Është e pamundur të keni ngjyrën që dëshironi vetëm pas një séance tek parukierja:

Nëse ju keni mbajtur një ngjyrë të errët flokësh për gjithë jetën dhe tani doni të bëheni bionde epo është e pamundur. Përgatituni të harxhoni shumë para deri sat ë bëheni një vajzë me flokë platin.

-Krehja me onde fsheh gabimet e parukjerit: Një stilues flokësh mund të përdorë një mashtrim të thjeshtë për të fshehur gabime të vogla të bëra gjatë lyerjes ose prerjes së flokut tuaj. Për të vlerësuar punën e stilistit, kërkoni t’i krihni flokët drejtë.

– Kur vendosni prerjen tuaj të ardhshme, mos i kushtoni vëmendje vetëm formës suaj të fytyrës, por edhe strukturës së flokëve. Për shembull.

Kjo është arsyeja pse gratë me floke me onde të nuk rekomandohet të kenë prerje gjeometrike.