Në filmin “2 gisht mjaltë” Elvana Gjatës dhe Ermal Mamaqit iu desh që në një moment të filmit të putheshin në buzë.

Lidhur me këtë skenë, këngëtarja u shpreh në premierën e filmit kështu:

“Unë jam çift në këtë film me vëllain tim. Sesi nuk ju hëngri ajo mortja që unë duhet të puthja ty, unë nuk e di”

Sot i ftuar në emisionin “Rudina”, i pyetur lidhur me puthjen nga moderatorja Rudina Magjistari, Mamaqi u shpreh:

“Të puthësh Elvanën është njësoj si të puthësh njerëzit e shtëpisë”.