Banorët e një fshati të vogël spanjoll janë surprizuar nga një donator anonim, i cili shpërndau disa zarfe me para, duke i lënë ato në kutitë postare apo nën dyert e shtëpive të njerëzve.

Që nga e mërkura e javës së kaluar, rreth 15 banorë në Villarramiel, në Spanjën e Veriut, kanë marrë zarfe me kartëmonedha prej 100 euro, tha kryebashkiaku Nuria Simon për agjencinë e lajmeve AFP.

Banorët po përpiqen të kuptojnë se pse një grup njerëzish, të cilët nuk kishin lidhje me njëri-tjetrin në një fshat me më shumë se 800 banorë, janë përzgjedhur për t’u bërë përfituesit e dhuratave. Mediat lokale e kanë quajtur donatorin misterioz “Robin Hudi i Villarramielit”.

“Ne jemi të gjithë të shastisur dhe të surprizuar, pasi nuk dimë se nga vijnë këto para ose kush është bamirësi. Ne nuk e dimë cili është qëllimi”, tha kryebashkiaku SIMON.

Disa prej banorëve i morën kartëmonedhat e tyre në një zarf ngjyrë kafe, ndërsa disa të tjerë morën dhe një letër.

Banorët të cilëve iu dërguan zarfat ishin një vejushë që jeton me djalin e saj, çiftet me fëmijë të vegjël, çiftet e moshuara, çiftet e moshës mesatare pa fëmijë.

Disa prej atyre që kanë marrë paratë, kanë shkuar në polici ose në bankë për të raportuar, dhe për të kontrolluar se kartëmonedhat janë reale, gjë që është verifikuar.

Policia nuk ka nisur ndonjë hetim për shkak se, përderisa dhuruesi është i vetëdijshëm, nuk është kryer asnjë vepër penale.