Ish reparti ushtarak i Rrencit, prone e ushtrise Shqiptare po vijon te shkaterrohet dite pas dite.

Sic shikohet edhe pëmes pamjeve të filmuara këtë të diele godinat e shkatërruara i ngjajnë një zone të sapo dalë nga lufta.

Nga projekti ambicioz, ky repart po shkon drejt shkaterrimit te pakthyeshem, e qe do te rriste koston e nderhyrjes per shtetin.

Ishte data 31 janar e vitit 2017 kur në praninë e homologëve atë të Kosovës dhe Maqedonisë ish kreu i Emergjencave Civile Shemsi Prenci deklaroi se brenda harkut kohor të 4 viteve në këtë repart do të ngrihet qëndra rajonale e emergjencave civile me një investim prej 50 milion eurosh

Por pas prezantimit të atij projekti ky repart jo vetem u la siç ishte pa mbrojtje, por po degradohet edhe me shume per shkak se vijon marrja e tullave nga muret mbrojtese dhe demtimi i mjedisit perreth me te gjitha format.

Kjo qender është menduar që të jetë multifunksionale dhe për herë të parë do të sjellë ndërhyrje të specializuara dhe me mjete që sot shtetet tona nuk i disponojnë