“Politika në shërbim të paqes”, është ky Mesazhi i Papa Franceskut për Ditën Botërore të Paqes 2019

Në fjalën e mbajtur në aktivitetin e organizuar nga Universiteti Katolik “Zonja e Këshillit të Mirë” me Nunciaturën Apostolike në Shqipëri, kreu i shtetit Ilir Meta përsëriti mesazhin e Papës se kjo ditë i dedikohet pikërisht “politikës së mirë dhe politikanëve

Ndërkohë Kryetari i Konferencës Ipeshkvore Shqiptare, Arqipeshkvi i Mitropolisë Tiranë-Durrës, Imzot George Frendo përcolli Mesazhe të forta për politikën shqiptare

Ku nuk la pa cituar edhe mesazhin e Papa Franceskut se politika është një mjet themelor për të ndërtuar qytetarinë

Mesazhi i Papës për ditën botërore të Paqes që i dedikohet politikës së mirë dhe politikanëve shërbëtore të paqes është një thirrje që meriton të dëgjohet me vëmendje të veçantë.