Pak kush mund ta di se në një fshat të Shqipërisë e pikërisht në fshatin Hajmel të Vaut të Dejës në natën e ndërrimit të viteve për herë në Shqipëri Betlehemi ka ardhur “i gjallë” .

Ka qënë Famullia e Shën Palit dhe Shën Pjetrit në Hajmel që ka realizuar “Betlehemin e gjallë” .

Përveç natës së ndërrimit të viteve “Betlehemi i gjallë” është shfaqur dhe për Krishtlindje .