USAID dhe Ambasada Britanike në Shqipëri kanë përzgjedhur Shkodrën, Korçën dhe Gjirokastrën për të zbatuar projektin “Përmirësimi i Aftësive për shkrimin e reportazheve si dhe mbulimi i rajoneve që nuk gjejnë vend në median shqiptare”.

Gazetarët Klodiana Kapo dhe Fatos Baxhaku janë përzgjedhur si ekspertë të medias për të qenë trajnues për 15 reportazhe të cilat më pas do të botohen në librin përkatës.

Arsyeja ka nisur të zbatohet ky projekt me reportazhe fillimisht në qytete si Shkodra, Korça dhe Gjirokastra është për shkak të ndarjeve drastike të reporterëve të redaksive në Tiranë dhe atyre të qyteteve të ndryshme gjë e cila bën që mediat qëndrore të jenë larg njerëzve.

/star plus/