Rritja mbarështrimi dhe Shitja e Gjelit te Detit mbetet nje sfide per feremeret e Zadrimes kjo si pasoje e inportit nga jashte.

Nje nga Fermeret e zone se Zadrimes qe merret me mbashtrimin e gjelit te detit prej shume vitesh thote se krahas mungeses se nje tregu, rreziku me i madh per ta eshte importi i gjelave te detit nga jashte, te cilet nuk jane te rritur ne kushte natyrore, dhe kjo eshte nje rrezik per konsumatorin dhe nje penalitet per shume fermer.

Çmimi i nje gjeli deti varijon 7 mije lek kilogrami ndersa nje kilogram mish vici kushton 9 mije leke, ku sipas ketij fermeri gjeli i detit shitet vec nje here ne vit, ndersa nuk kane te ardhura te tjere.

Zona e Zadrimes, kryesisht fshati Mabe, njihet per mbashtrimin e gjelit te detit, ndersa shume fermer nuk pranojne te prononcohen, pasi kane humbur cdo lloje besimi nga shteti, duke i lene ne harrese, pasi kane te vetme mundesi punesimi per te siguruar buken e gojes