Që në momentin kur lind, një foshnje ndryshon gradualisht mënyrën se si ajo e percepton dhe e shikon botën përreth saj.

Kur foshnjet bëhen një muaj, kanë aftësinë të fokusojnë objekte tre këmbë larg tyre, dhe fytyrat që i kanë përballë.
2 muaj

 

Sytë e foshnjes bëhen më të kordinuar për të punuar bashkë.
3 muaj

Foshnjet i kërkojnë objektet që i shohin.

4 muaj

Foshnjet ende nuk arrijnë ta kuptojnë se njerëzit vazhdojnë të ekzistojnë edhe kur fshihen.
5 muaj

Foshnjet mund ta përceptojnë botën në 3D
6 muaj

 

Foshnjet më mirë e përceptojnë spektrin e ngjyrave
7 muaj

Edhe pse mund të shohin gjërat më larg, i duan më shumë gjërat afër.
8 muaj

Vazhdojnë të shohin personin e huaj në pasqyrë, pa e kuptuar që janë vet ata, deri në moshën 15-18 muaj.

9-10 muaj

Janë aktivë, tentojnë të ecin dhe kjo ndihmon në koordinimin e tyre.
11-12 muaj

Vizioni është plotësisht i qartë.