Si asnjëherë më parë vjeshta ka qenë sezoni më i vështirë për shërbimin Zjarrëfikës këtu në qytetin e Shkodrës. Vetëm gjatë muajit Shtator janë shënuar 136 vatra zjari ndërsa gjatë Tetorit 89 raste .

Gjithashtu Shërbimi Zjarrëfikës ka bërë të mundur furnizmin me ujë të pijshëm në fshatrat e Njësisë Rrethina të cilët prej muajsh vujnë mungesën e ujit.

Në fokus të shërbimit Zjarrëfikës janë dhe shkollat të cilat në këtë periudhë kërkojnë një vëmendje të veqantë nga ky institucion.

Ndër të tjera Drejtori Dibra ve në dukje fenomenin e djegies së mbeturinave i cili ndodh shpesh herë kryesisht në lagjen Skërnderbeg të Shkodrës. Ndaj Dibra apelon qytetarët të mos kryejnë veprime të tilla pasi mund të rezultojnë në pasoja të rënda.

Star Plus Tv