Burrneshat shqiptare nuk janë një fenomen i panjohur.

Përkundrazi në vendin tonë numërohen shumë raste kur vajzat hoqën dorë zakonet e jetesës për tu kthyer në burra.

Pikërisht për një nga burrneshat e pakta që kanë mbetur në vendin tonë, ka shkruar blogeri arabo-izraelit në faqen e tij Nas Daily.

Diana është një nga virgjëreshat e betuara si mashkull.

Ai shkruan:

A e dini?!

Në Ballkan dhe në rajonet e largëta të Shqipërisë, kishte shumë gra të guximshme që donin / duhej të merrnin të njëjtat të drejta si burrat.

Por, për shkak se ishin gra, nuk mundën.

Kështu ato bënë betimin që të jetonin si një burrë dhe të bëheshin «Virgjëreshat e betuara». Fizikisht janë gra, por ndryshojnë plotësisht stilin e jetës së tyre duke jetuar ai burra…

Kjo është historia magjepsëse e një prej atyre burrneshave të cilat sot kanë mbetur shumë pak nëpër botë.

Diana është absolutisht e mahnitshme të rrish me të. Ajo është karizmatike dhe e fortë. Kjo traditë po vdes. Gratë gjithnjë e më shumë po marrin të drejtat që meritojnë. Këtu, gratë nuk kanë më nevojë të jetojnë si burra për të pasur të drejta.

Por Diana është një rast i mirë për të na kujtuar trimërinë dhe punën e vështirë që kanë bërë gratë për të qenë të barabarta në këtë vend. E jashtëzakonshme! Absolutisht e pabesueshme!”
Video nis me fjalët e Dianës:

Unë jam Diana! Më thërrasin lali, jam burrneshë!”

The Woman Who Lives Like a Man.

Did You Know?!In the Balkans and in the remote regions of Albania, there were many brave women who wanted / needed to get the same rights as men. But because they were women, they couldn't. So they took an oath to live life like a man and become "The Sworn Virgins". Still physically women, but they completely change their lifestyle and live like men.This is the fascinating story of one of the very few remainging ones in the world.Diane is absolutely amazing to hang out with. She's charismatic and strong. This tradition is dying out. Women are increasingly getting the rights they deserve. Here, women no longer need to live like men to get their rights.But this is a good reminder of Diane's bravery and work to make women and men equal. Incredible. Absolutely incredible. INSTAGRAM: @NasDaily GROUP: Nas Daily Global

Pubblicato da Nas Daily su Venerdì 19 ottobre 2018