Quhen fisi Guaja dhe jetojnë në Brazil, në pjesën lindore të xhunglës së Amazonës. Jashtëzakonisht të rrezikuar për shkak të prerjes së pyjeve dhe gjuetisë, ky fis është tërësisht jashtë civilizimit.

Fisi përbëhet nga 600 anëtarë, 100 prej të cilëve nuk kanë patur kurrë kontakt me botën e jashtme.

National Geographic ka publikuar disa foto të rralla nga jetesa e këtij fisi.

Të rinjtë merrem me adoptimin e kafshëve të egra dhe jetojnë në harmoni të plotë më xhunglën e egër.

Ata gjuajnë akoma me shigjeta dhe mbledhin arra dhe majtë të egër për ushqim.

Fisi ushqehet me mishin e armadilove dhe janë vazhdimisht në lëvizje pasi zjarret dhe prerja e pyjeve u rrezikon jetën.