Kur merren vendimet dhe zgjedhjet tuaja të jetës, nuk duhet të ndjeni nevojën të justifikoheni dhe t’ua shpjegoni njerëzve të tjerë.Vendimet dhe zgjedhjet që bëjmë na formojnë ne dhe jetën tonë, por duhet të jemi krejtësisht të sigurt mbi to, pa pasur nevojën për arsyetim.

Këto janë dhjetë shpjegimet pse nuk i keni borxh askujt në realitet:

Bindja politike dhe fetare

Pikëpamjet fetare dhe politike janë pjesë e identitetit të çdo personi. Ju jeni ata që vendosni se çfarë saktësisht dhe sa doni të ndani me të tjerët. Është e rëndësishme vetëm që të ndiheni rehat dhe se nuk ndiheni të detyruar të justifikoni veten për shkak të zgjedhjes suaj.

Lidhja e dashurisë

Privatësia e jetës suaj të dashurisë nuk ka të bëjë me askënd tjetër përveç jush dhe partnerit tuaj. Gjithashtu, nuk keni nevojë t’i shpjegoni të tjerëve se pse jeni beqar, nëse nuk doni. Ky është vetëm vendimi yt.

Mënyra pozitive e të menduarit

Askush nuk duhet të gjykojë për sjelljen, veçanërisht nëse është shumë pozitive. Nëse dikush tjetër është duke u ankuar, mos bini në nivelin e tyre dhe t’ia ktheni me keqardhje. Ji krenar për pozitiven dhe gëzimin tuaj.

Mosmarrëveshje

Nëse nuk ju vjen keq, mos kërko falje. Gjithsesi nuk do të ishte e vërtetë dhe personi tjetër do të bënte një përshtypje të rreme për ty dhe synimet e tua. Gjithashtu, nëse nuk pajtoheni me mendimin e dikujt, është në rregull ta shprehni. Është e rëndësishme vetëm të jesh korrekt.

Objektivat e jetës

Nëse kjo është ajo që doni të arrini në jetën private ose profesionale, ju nuk i detyroheni askujt shpjegimin e qëllimeve dhe ëndrrave tuaja. Këto qëllime ju shtyjnë të shkoni përpara dhe mos lejoni që dikush t’ju ndalojë.

Dukja juaj

Ndryshoni ngjyrën e flokëve tuaj, bëni tatuazh, shikoni veten, ose mos krijoni një stil unik. Ajo që duket se është vetëm për ju dhe e rëndësishme të ndiheni rehat në lëkurën tuaj. Ju do të vlerësoni edhe më shumë veten.

Vendbanimi

Askush nuk duhet të gjykohet nga rrethanat e jetës, sidomos kur është fjala për vendin e banimit. Ku jetoni dhe me kë jetoni, nuk ka nevojë për t’u përgjigjur nëse nuk dëshironi.

Karriera juaj

A jeni i kënaqur me punën dhe drejtimin në të cilin karriera juaj po shkon?

I vetmi person që përgjigjet lidhur me këtë jeni ju. Mos lejoni që dikush tjetër të përcaktojë lëvizjet tuaja të biznesit dhe shtigjet e karrierës.

Situata financiare

Vetëm ju keni qasje në llogarinë bankare. Kjo është arsyeja pse ju nuk i detyroheni askujt shpjegim. Vendimi juaj është nëse doni apo jo të komentoni situatën tuaj financiare për të tjerët.

Mënyra e edukimit të fëmijëve

Disa vendime janë të ngjashme, por secili prind edukon fëmijën e tij ndryshe dhe mund të vijë nga një kulturë ose brez tjetër. Kjo gjithashtu ndikon në qasjen ndaj edukimit, të cilën ai nuk ka nevojë për ta arsyetuar para të tjerëve.