Gjykata më e lartë e Indisë ka vendosur që tradhtia bashkëshortore nuk është më një vepër penale.

Në ligjin 158-vjeçar të epokës koloniale, se çdo njeri që kishte marrëdhënie seksuale me një grua të martuar, pa lejen e bashkëshortit të saj, ishte fajtor për veprën penale të shkeljes së kurorës.

Nuk ka shifra të sakta se sa burra janë ndjekur penalisht për këtë çështje.

Një person sfidoi ligjin duke thënë se ishte arbitrar dhe diskriminues ndaj burrave dhe grave.

Ky është ligji i dytë kolonial ‘i goditur’ nga Gjykata e Lartë këtë muaj, pasi gjithashtu përmbysi një ligj 157-vjeçar që ndalonte marrdhënien seksuale mes homoseksualëve në Indi.

Gjyqtari Dipak Misra tha se ndërsa mund të jetë bazë për çështje civile si divorci, nuk mund të jetë një vepër penale.