Cdo burim shkon ne lumenj, cdo lum shkon ne det, bashke me ujin dhe mbetjet tona..

Cfare po i bejme kesaj Toke!

Keta maskra natyrore jane ne Lumin Buna, me te vecantin ne Bote i cili lind nga nje liqen dhe bashkohet me dy lumenj dhe derdhet ne detin Adriatik, ne lumin Kir, Drin dhe Liqenin e Shkodres.

 

Tashme lumenjt jane te mbushur me mbeturina dhe inerte ku peshqit dhe shpendet nuk gjejne habitatin e tyre dhe po ushqehen me mbeturina.

 

Pyjet qe duhet te na japin fryme po ia marrim frymen me mbeturina.
Natyra po renkon, pa peme, zjarre mbeturinash, demtime lumenjsh, ura te kthyera si kosha mbeturinash.

Duhet te reagojne, te ndreqim ate qe i kemi shkaktuar kesaj toke, te trashigojme nje Natyre te paster ashtu sic na lane te paret tane!

 

Me date 30 shtator fillojme aksionin e madh ne Grykederdhjen e Bunes, aty ku cdo lum con mbeturinat tona ne detin Adriatik. Bashkohuni me ne!

 

 

(Shperndaje)

 

– EKO Mendje

PUBLICITET