Në praninë e homologëve atë të Kosovës dhe Maqedonisë ish kreu i Emergjencave Civile Shemsi Prenci deklaroi se brenda harkut kohor të 4 viteve në ish-repartin ushtarak të Rrencit do të ngrihet qëndra rajonale e emergjencave civile me një investim prej 50 milion eurosh.

Por pas prezantimit të atij projekti ky repart jo vetem u la siç ishte pa mbrojtje, por po degradohet edhe me shume per shkak se vijon marrja e tullave nga muret mbrojtese dhe demtimi i mjedisit perreth me te gjitha format. Nga projekti ambicioz, ky repart po shkon drejt shkaterrimit te pakthyeshem, e qe do te rriste koston e nderhyrjes per shtetin.

Terreni që dikur sherbeu për ushtrinë, sot i shkatërruar nga faktori kohë dhe dora e njeriut, i ka kaluar në pronësi ministrisë së brendshme. Kjo qender është menduar që të jetë multifunksionale dhe për herë të parë do të sjellë ndërhyrje të specializuara dhe me mjete që sot shtetet tona nuk i disponojnë