Nga ekspertët prekja është një gjuhë primare që komunikon dhembshurinë. Një prekje, një përqafim dhe njerëzit ndjehen mirë.

Ja cilat janë të mirat shëndetësore të përqafimit:

1. Përqafimi çliron hormonet e dashurisë/ Psikologët theksojnë se përqafimi çliron hormonin e dashurisë, oksitocinën në momentin që përqafoni dikën.

2. Përqafimi redukton nivelin e stresit/ Përqafimi ndihmon në reduktimin e stresit dhe një gjë e tillë do të thotë që tjetri merr mbështetje. Në këtë formë forcohet edhe sistemi imunitar.

3. Përqafimi zvogëlon dhimbjet/ Instituti i Kërkimeve në Universitetin e Michiganit, ka kryer studime të shumta mbi rëndësinë e prekjes dhe ka gjetur se përqafimi zvogëlon dhimbjen, dhe redukton nivelet e glukozës te fëmijët me diabet.

4. Përqafimi parandalon depresionin/ Të përqafoni një person tregon se sa i rëndësishëm është personi për ju. Është një metode e shkëlqyer e komunikimit të dashurisë dhe që tregon kujdes. Njerëzit që marrin shumë përqafime gjatë ditës, janë më pak të prirur të preken nga depresioni.