Si pasojë e emigrimit të famijeve jashtë shtetit është reduktuar numri i nxënësve në shkollat e Roskovecit dhe Fierit.

Kështu në nisjen e këtij viti shkollor 16 shkolla pritet të mbyllen pasi nuk ka nxënës. Sipas

Yllka Becit, drejtoresha e arsimit në Fier, parashikohet bashkimi i shkollave.

Ajo thotë se çdo ditë ka reduktim të numrit të nxënësve.