Chrome është shfletuesi më i popullarizuar në botë, duket se do të rivalizohet nga Mozilla. Së fundmi duket se Mozilla njoftoi që shfletuesi i saj i Firefox-it do të bëjë një ndryshim të madh të privatësisë.

Firefox-i do të fillojë të bllokojë ndjekjen e përdoruesit, gjë që do të ndikojë në gjurmuesit që fshihen në sfond dhe ndjekin klikimet tuaja.

Ky ndryshim do të thotë që përdoruesit do të mbrohen nga “virusi”, pa e kuptuar informacionin mbi sjelljen e tyre në internet ndaj palëve të treta. Ndryshe, mbetet për t’u parë nëse funksioni i ri i Firefox-it do të bëjë një rritje në bazën e saj të përdoruesit.