Uji është një ndër produktet më të përdorshme pasi ka një rol të rëndësishëm në dehidratimin e trupit tonë.

Thuhet e besohet se një njeri duhet të pijë 3 litra ujë në ditë, por ne jemi të sigurtë që deri në këto momente nuk keni pirë as një litër. Qeniet njerëzore përbëhen nga 72% ujë, prandaj sigurohuni që të merrni sasinë e rekomanduar të përditshme të lëngjeve.

Muskujt tuaj janë 75% ujë
Gjaku juaj është 82% ujë
Mushkëritë tuaja janë 90% ujë
Truri juaj është 76% ujë
Kockat e tua janë 25% ujë

Çdo qelizë, ind dhe organ në trupin tuaj ka nevojë për ujë që të punojë në mënyrë korrekte, kështu që sigurohuni që jeni duke pirë ujë sa duhet . Pirja e një gote të madhe të ujit në stomak bosh në mëngjes ka përparësitë e veta!

Ajo do t’ju ri-hidratojë
Pas shtatë ose tetë orëve të gjumit, trupi juaj dehidratohet. Pirja e ujit pas zgjimit ndihmon në qarkullimin e oksigjenit dhe ndihmon në prodhimin e qelizave të muskujve dhe të gjakut.

Nxit metabolizmin tuaj

Uji ndihmon trupin tuaj të eleminojë toksinat
Kur pini ujë në mëngjes para ngrënies, ndihmoni të pastroni zorrët, duke lejuar që lëndët ushqyese të absorbohen më lehtë. Edhe veshkat tuaja funksionojnë më mirë kur merrni sasinë e duhur të lëngjeve